Waar zijn de interieurstickers en matglasfolies van gemaakt?
Plakkunst interieurstickers en matglasfolies zijn gemaakt van dun zelfklevende folie. Het is zo dun waardoor het lijkt alsof het is gedrukt op uw oppervlak. De interieurstickers en het matglasfolie is met water afneembaar en hecht op vrijwel elke gladde ondergrond. Een ondergrond testen? Vraag dan hier een gratis interieursticker testvel aan.

Kan ik interieursticker of matglasfolie hergebruiken?
Helaas is het niet mogelijk om je interieursticker of matglasfolie na verwijderen nogmaals te gebruiken. De interieursticker is super dun en heeft de neiging te rekken en scheuren als ze worden verwijderd. Bij het verwijderen verlies je ook de exacte positionering van de letters.

Het ontwerp dat ik in gedachte heb staat niet in jullie webwinkel, kan ik een interieursticker laten ontwerpen?
Dat is zeker mogelijk. Wij maken geheel vrijblijvend de ontwerpen en offerte. Mail ons zoveel mogelijk informatie, je wensen en smaak: modern, klassiek, sierlijk, een foto waar de print moet komen, de hoogte en breedte van de print, vermeld een bestaand ontwerp uit de webwinkel dat je aangepast wilt hebben. Hoe meer informatie je ons kunt mailen, hoe beter wij je wensen kunnen visualiseren. Je ontvangt zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte en waarmogelijk een voorbeeldschets.

Verrichten jullie ook bedrijfs logo's en andere zakelijke interieurstickers?
Ja zeker, Plakkunst print regelmatig raamlogo's, raamstickers, logo en andere reclamebeletteringen voor bedrijven.

Mag ik op een pas geschilderde ondergrond een interieursticker plakken?
We raden aan minimaal twee weken te wachten voordat je vers schilderwerk beplakt met een interieursticker. Als test kun je een stukje plakband op een onopvallende plek plakken en weer verwijderen. Blijft de verf op zijn plaats en kleeft deze niet op het plakband dan ben je klaar om te starten met interieurstickers.

Kunnen interieurstickers op elk oppervlak geplakt worden?
Interieurstickers kunnen bijna op elke ondergrond geplakt worden. Weefsel, ruwe oppervlakken, vieze muren, sommige matte verf of verf die niet correct is verbonden met het onderliggende oppervlak kunnen een slechte hechting geven. Bij twijfel over het oppervlak, raden wij dan ook aan om hier een gratis interieursticker testvel aan te vragen.

Kunnen Plakkunst interieurstickers in een ruimte met hoge vochtigheid, zoals badkamers?
Vochtigheid heeft geen invloed op interieurstickers. Het oppervlak waar de interieurstickers worden geplakt moet echter wel schoon en vetvrij zijn voor een optimale hechting.

Kan ik Plakkunst interieurstickers op tegels plakken?
Plakkunst interieurstickers hebben een uitstekende hechting op tegels. Houd er wel rekening mee dat de hechting minder kan zijn bij voegen en waar speciale lijm is toegepast.

Kan ik Plakkunst interieurstickers op behang aanbrengen?
In de meeste gevallen wel. Maar omdat elke behang anders is, raden wij aan om eerst een gratis interieursticker testvel te gebruiken om de hechting te testen.

Kan ik het matglasfolie op HR++ glas plakken of krijg ik dan een thermische breuk?
Ja, dat kan. Het matglasfolie is licht doorlatend waardoor deze niet of nauwelijks warm wordt door de zon. Een thermische breuk kan zodoende niet door het matglasfolie ontstaan.

Kan ik een gekleurde raamsticker op HR++ glas plakken of krijg ik dan een thermische breuk?
Ja, dat kan. Gekleurde raamstickers met een logo of ander opdruk kunnen ook op HR++ glas geplakt worden mits er minimaal 3 cm onbeplakt glas tussen de raamsticker en kozijn wordt gehouden. Deze 3 cm onbeplakt glas is nodig om het glas voldoende ruimte te geven om de temperatuur verschillen die door de zon en de gekleurde raamsticker ontstaan op te vangen.

Mijn matglasfolie of raamsticker is nat geplakt maar nu zitten er een wazige witte vlekken in?
Deze wazige witte vlekken zijn vocht vlekken van restjes water die tijdens het plakken zijn blijven zitten. Deze vocht vlekken kunnen met rust worden gelaten en trekken vanzelf weg als het water verdampt.

Mijn raamdecoratie ziet er niet uit en zit vol met vouwen en luchtbellen!
Matglasfolie, raamstickers en andere raamdecoraties moeten met sopwater nat geplakt worden. Door het sopwater kunnen vouwen en luchtbellen gecorrigeerd worden. Wordt er geen of te weinig sopwater gebruikt dan is het corrigeren van vouwen en luchtbellen haast onmogelijk. Bekijk hier ons plak instructie filmpje met sopwater voor matglasfolie, raamstickers en overige raamdecoraties.

Wat is het beste moment om matglasfolie of een raamsticker te plakken?
Het beste moment om te plakken is wanneer het glas niet warm is. Bijvoorbeeld in de ochtend of tijdens een bewolkte dag. Plak niet vol in de zon of op hete dagen! Door de warmte kan het water dat op het matglasfolie/raamsticker en het raam gespoten wordt sneller opdrogen dan verwacht met als gevolg dat luchtbellen en vouwen niet meer gecorrigeerd kunnen worden.

De sticker blijkt na het plakken een beschadiging te hebben wat kan ik doen?
Plakkunst kan niet aansprakelijk gesteld worden indien er een beschadiging blijkt te zijn of optreedt tijdens of na het plakken/bevestigen van het product of aan de ondergrond waar het product op wordt geplakt/bevestigd. Mocht er onverhoopt toch een beschadiging voor, tijdens of na het plakken/monteren ontstaan neem dan altijd contact met ons op.


Staat je vraag en antwoord hier niet tussen dan horen wij die graag.