Algemene plakinstructies voor interieurstickers.

Stap 1

Haal de interieursticker uit de verpakking en rol deze ruim voor het plakken uit op een harde gladde schone ondergrond. Ontvet de ondergrond waar de interieursticker wordt geplakt met gewone huishoudreiniger. Laat poreuze ondergronden als latex muren, behang en dergelijke na het schoonmaken minimaal 24 uur drogen. Geef een vers geschilderde ondergrond 2 weken droogtijd alvorens deze te beplakken met een interieursticker. Plak niet in de volle zon, met wind of bij temperaturen lager dan 4 graden.

Stap 2

Strijk de interieursticker indien nodig op de harde gladde ondergrond vlak met een strijker of een oude pinpas. Strijk de letters/print/ontwerp aan zodat deze in stap 4 makkelijk los komt van de stevige papieren drager en op het transparante papier blijft plakken. Voorkom ribbels door korte strijkbewegingen te maken en niet te hard te strijken. Zijn er toch ribbels, strijk deze delen dan niet aan maar sla ze over om te voorkomen dat ze dubbel vouwen.

Stap 3

Positioneer de interieursticker op zijn plaats en plak de interieursticker vast met stukjes schildersplakband. Gebruik een waterpas om te controleren of alles recht hangt. Neem met de interieursticker op de juiste plek gepositioneerd een paar stappen terug en controleer of alles mooi recht hangt.

Stap 4

Gebruik het plakband als scharnierpunt en til de interieursticker op tot tegen de muur. Pel nu voorzichtig/langzaam het stevige papier eraf en zorg ervoor dat de letters/print/ontwerp van dit stevige papier loskomen en op het transparante papier blijven plakken.

Stap 5

Klap het transparante papier met de letters/print/ontwerp terug en plak het transparante papier met de strijker stukje voor stukje, van boven naar beneden en van het midden naar buiten strijkend aan de ondergrond vast. Strijk niet met lange halen (dit veroorzaakt ribbels), maar strijk met langzame, korte stevige bewegingen tot de interieursticker mooi vlak op de ondergrond hecht.

Stap 6

Verwijder het plakband en het transparante papier. Trek het transparante papier langzaam en zo plat mogelijk (scherpe hoek) van de ondergrond af zodat de letters/print/ontwerp op de ondergrond blijven plakken. Het plakken van de interieursticker is nu klaar.