Brede interieurstickers kunnen het beste in delen worden opgeplakt. Door het in delen op te plakken kunnen grote interieurstickers eenvoudig opgeplakt worden. Onderstaande plakinstructie beschrijft hoe dit te werk gaat.


Stap 1

Haal de interieurstickers uit de verpakking en rol deze ruim voor het plakken uit op een harde gladde schone ondergrond. Ontvet de ondergrond waarop de interieursticker wordt geplakt met gewone huishoudreiniger. Poreuze ondergronden als latex muren en behang, schoon/stof vrij maken met een schone droge doek. Poreuze ondergronden schoongemaakt met vloeibaar schoonmaakmiddel dienen 24 uur, en vers geschilderde ondergronden 2 weken alvorens beplakt te worden te drogen.

Tip: plak niet in de volle zon, met wind of bij een omgevingstemperatuur lager dan 4 graden celcius.

Stap 2

Strijk de interieursticker indien nodig op de harde gladde ondergrond vlak met een strijker of een oude pinpas. Strijk de letters/print/ontwerp aan zodat deze in stap 4 makkelijk los komen van de stevige papieren drager en op het transparante papier blijven plakken. Voorkom ribbels door niet te hard te strijken en korte strijkbewegingen te gebruiken. Zijn er toch ribbels, strijk deze delen dan niet aan maar sla ze over om te voorkomen dat ze dubbel vouwen.

Stap 3

Positioneer de interieursticker op zijn plaats en plak de interieursticker vast met stukjes schildersplakband. Gebruik een waterpas om te controleren of alles recht hangt. Neem met de interieursticker op de juiste plek gepositioneerd een paar stappen terug en controleer of alles mooi recht hangt. Verdeel de interieursticker vervolgens in twee delen door over het midden een aantal stukken plakband te plakken dat in stap 4 als scharnier gebruikt kan worden.

Stap 4

Gebruik het plakband in het midden van de interieursticker als scharnierpunt en sla het eerste deel om tot tegen de muur. Pel nu het stevige papier voorzicht eraf en zorg ervoor dat de letters/print/ontwerp van dit stevige papier loskomen en op het transparante papier blijven plakken. Knip vervolgens het stevige papier af met een schaar.

Tip: plak bij hele grote interieurstickers bijvoorkeur met 2 mensen.

Stap 5

Sla het transparante papier met de letters/print/ontwerp terug op zijn plek en plak het transparante papier met de strijker stukje voor stukje, vanaf het scharnier punt naar buiten aan de ondergrond vast. Strijk met langzame, korte stevige bewegingen tot de interieursticker aan de ondergrond hecht. Verwijder het plakband zodra het eerste deel van het transparante papier stevig vast zit en herhaal de stappen 4 en 5 met de andere kant.

Stap 6

Verwijder voorzichtig het transparante papier. Trek het transparante papier langzaam en zo plat mogelijk (scherpe hoek) van de ondergrond af zodat de letters op de ondergrond blijven plakken. Het plakken van de interieursticker is nu klaar.