One way vision raamfolie raam belemmert inkijk op het raam thuis, op het autoraam en elk vlak raam waar meer privacy gewenst is. Door dit unieke folie is het mogelijk om door het raam naar buiten te kijken maar is het lastig om naar binnen te kijken.

One way vision raamfolie dient aan de buitenkant van het raam geplakt te worden. Onderstaande plakinstructie beschrijft hoe dit te werk gaat.

Stap 1

Haal de one way vision raamfolie uit de verpakking en rol deze ruim voor het plakken uit op een harde gladde schone ondergrond. Indien nodig, knip of snij het raamfolie op maat voor de gewenste toepassing en om het plakken te vereenvoudigen. Maak de ondergrond waarop de one way vision raamfolie wordt geplakt schoon en vet vrij met gewone huishoudreiniger.

Tip: plak niet in de volle zon, met wind of bij een omgevingstemperatuur lager dan 4 graden celcius.

Stap 2

Positioneer de one way vision raamfolie op zijn plaats met de opdruk zichtbaar naar u toe en plak de one way vision raamfolie vast met stukjes schildersplakband. Is de one way vision raamfolie onbedrukt dan is dat de glanzende kant. (Op het meegeleverde test/oefen vel aangegeven met het label C).
Gebruik een waterpas om te controleren of alles recht hangt. Neem met de one way vision raamfolie op de juiste plek gepositioneerd een paar stappen terug en controleer of alles mooi recht hangt. Verdeel de one way vision raamfolie vervolgens in twee delen door over het midden een stuk plakband te plakken dat in stap 3 als scharnier gebruikt kan worden.

Stap 3

Gebruik het plakband in het midden van de one way vision raamfolie als scharnierpunt en sla het eerste deel om tot tegen het raam. Pel nu het mat witte beschermvel eraf. (Op het meegeleverde test/oefen vel aangegeven met het label A). De zwarte lijmlaag van het raamfolie wordt nu zichtbaar. (Op het meegeleverde test/oefen vel aangegeven met het label B). Knip het beschermvel vlak bij het scharnierpunt af met een schaar.

Tip: plak grote one way vision raamfolie bijvoorkeur met 2 mensen.

Stap 4

Sla de one way vision raamfolie terug en houd deze vlak boven het raam. Plak de one way vision raamfolie met de strijker of oude pinpas stukje voor stukje, vanaf het scharnier punt van binnen naar buiten op het raam vast. Strijk met langzame, korte stevige bewegingen tot het eerste deel van de one way vision raamfolie op het raam vast zit. Verwijder het plakband dat als schanierpunt diende en herhaal de stappen 3 en 4 met het onbeplakte deel van de one way vision raamfolie.

Tip: Kijk na het aanbrengen van de raamfolie aan de andere zijde van het raam of u nog luchtblazen ziet. Wrijf deze voorzichtig weg met uw strijker.

Stap 5

Het plakken van de raamfolie is nu klaar.