Plakinstructie voor veiligheidsfolie met een transparante drager.

Stap1

Zorg voor het plakken voor schone handen en een stofvrije werkomgeving. Stof kan lelijke plekjes veroorzaken op het glasheldere veiligheidsfolie. Haal het veiligheidsfolie uit de verpakking en knip of snij deze met een scherpe stanley mes op de juiste afmeting. Ontvet het raam met gewone huishoudreiniger en verwijder verfrestjes en andere oneffenheden met een glaskrabber. Beplak het raam wanneer deze in de schaduw staat. NIET in de volle zon plakken!.

Stap 2

Plaats het veiligheidsfolie met de transparante plastic drager naar boven. Dit is met een sticker op het veiligheidsfolie aangeven als (A). Verwijder de transpare plastic drager zodat de lijmlaag van het veiligheidsfolie vrijkomt. Het veiligheidsfolie dat op het raam komt is met een sticker aangeven als (B)

Stap 3

Spuit met een plantenspuit een ruime hoeveelheid sopwater op het raam en de lijmlaag van het veiligheidsfolie. De mengverhouding voor het sopwater is 2-4 druppels neutraal afwasmiddel op 1 liter water. Door het sopwater wordt het veiligheidsfolie corrigeerbaar en kunnen luchtbellen tussen het veiligheidsfolie en raam worden weggestreken. Afhankelijk van de aantal plakpogingen wordt tijdens het gehele plakproces al snel 1 liter sopwater verbruikt met een raamfolie van 1m2.

Stap 4

Plak het veiligheidsfolie met de natgespoten lijmlaag op zijn plek op het natte raam. Als het veiligheidsfolie bij de eerste plakpoging niet op de juiste plek hangt kan er, zolang er voldoende sopwater is het folie verwijderd worden en opnieuw op het raam geplakt worden. Spuit bij een nieuwe poging wederom sopwater op het raam en de lijmlaag en probeer het nogmaals totdat het op de juiste plek hangt.

Stap 5

Spuit de droge kant van het veiligheidsfolie ook nat en druk met 1 vinger het folie in het midden van boven naar beneden voorzichtig op het raam vast. Het extra sopwater zorgt er tevens voor dat de kans op krassen kleiner wordt bij het wegstrijken van het sopwater. CONTROLEER DE STRIJKER/PINPAS OP SCHERPE RANDEN DIE KRASSEN OP HET VEILIGHEIDSFOLIE KUNNEN VEROORZAKEN. Ook onze blauwe strijkers dienen gecontroleerd te worden op scherpe randen die krassen kunnen veroorzaken.

Stap 6

Strijk het sopwater tussen het veiligheidsfolie en raam weg met strijker/pinpas. Werk van boven naar beneden en van het midden naar buiten tot het veiligheidsfolie aan het raam hecht. Werk met langzame, korte bewegingen. CONTROLEER OF ALLE LUCHT-EN WATERBELLEN ZIJN WEGGESTREKEN. Laat het folie minimaal 48 uur rusten voor een optimale hechting. Gefeliciteerd uw raam is nu een stuk veiliger!

Ontstaan de volgende dag witte vlekken of strepen, dan is dit sopwater dat u gemist heeft bij het strijken. Laat deze vlekken met rust ze zullen afhankelijk van de omgevings temperatuur binnen enkele dagen/weken vanzelf verdampen en verdwijnen.